Tara National Park - Serbia

Enjoy!

Tara national park

Tara berg met een lengte van 50 km en 22 km breed ligt in het westen van Servië. In 1981 is Tara tot een nationaal park benoemd en maakt deel uit van de Dinarische Alpen met een totale oppervlakte van 183 km2. Deze kalksteen berg met hoogte van ruim 1000 meter is eigenlijk door de eeuwen heen onaangetast en bewaard gebleven. Het hoogste punt is Kozji Rid met bijna 1600 meter en het laagste is bij het Perućac meer met een hoogte van kleine 200 meter. De rivier “Vrelo” stroomt door het nationale park en zich uiteindelijk in de grote rivier Drina uitmondt.

Toerisme

Tara berg is de laatste jaren onder de toeristen populair geworden die ongerepte natuur willen zien! Toeristische attracties zoals wintersportfaciliteiten, bergreliëf met een hoogte tussen 800-1500 m, verscheidenheid aan planten- en dierenleven, rivier de Drina, kunstmatige meren Perućac en Zaovine maken deze berg tot een van de mooiste van Servië. Heeft u interesse in historische bezienswaardigheden, dan kunt u in de omgeving van de berg, de plaatsen Užice en Višegrad bezoeken. Tara biedt ook uitstekende mogelijkheden voor duurzame toerisme met een minimale impact op het milieu en het culturele erfgoed!

Tara staat beperkt toe tot het bouwen van toeristische objecten om zoveel mogelijk het milieu te beschermen. In de winter kunt u wel skiën, langlaufen of sleeën, maar echt professionele skiërs zullen de berg eerder mijden vanwege korte banen, die minder dan 2 km bedragen. De hellingen van Tara zijn uitstekend om te wandelen en andere sportactiviteiten.

Taxi transfer naar Tara!

Taxi transfer nodig van luchthaven Belgrado Nikola Tesla naar Tara? Geen probleem bij ons! Dit is een trip van 180 km langs de steden Valjevo, Rogačica. Bajina Bašta -> Tara. Ook met trein is het mogelijk, het dichtstbijzijnde treinstation is in Braneško polje aan de spoorlijn Beograd – Bar, op 15 km van Tara. Er zijn zelfs plannen om de luchthaven “Ponikve” in Užice op 25 km afstand te openen voor toerisme. De weg die Tara met bergresort Zlatibor verbindt via Kremna en Užice, is ook de weg naar Montenegro. Komende jaren wordt ook een snelweg in de buurt gebouwd, waardoor je sneller en comfortabeler door deze toeristische gebieden kunt reizen.

Geweldige roadtrip vanuit Tara maken?

Onderstaande bezienswaardigheden moet je gezien hebben!

Onaangetast natuur!

Beleef het!

  • Prachtige uitkijkpunten
  • Kaludjerske bare
  • Mitrovac
  • Zaovine meer
  • Drina rivier
  • Rača klooster
  • Kajakken
  • Rafting